Mobilierul din lemn masiv este cu siguranță, una dintre cele mai bune alegeri pe care le-ai putea face atunci când te gândești la amenajarea locuinței tale. 

Rezistent, cu o notă puternică de eleganță și rafinament, va da o notă aparte oricărei încăperi pe care o vei alege să fie mobilată astfel. 

Deși prezintă garanția durabilitățîi, întreținerea lemnului masiv presupune atenția la câteva detalii ce îi voi asigura o viață extrem de lungă și mai ales, menținerea aspectului de la început. 

Cu un design aparte, proiectat după dorințele tale, mobilierul din lemn masiv vorbește despre tine, cu prestigiu și pasiune.

Merită să îi oferi la rândul tău, timp și grijă pe măsură. 

  • Menține temperatura corectă în camera 

Încăperile în care se află mobilierul trebuie să fie bine aerisite, mobilierul fiind așezat departe de igrasie sau de sursele de căldură. Temperatura ideală în încăpere este de 21°C, iar umiditatea de 40%. Se va evita expunerea la soare a pieselor de mobilier.

  • Îndepărtarea impurităților 

Mobilă se șterge de praf cu o cârpă moale umedă. Dacă pe mobilă sunt pete de grăsime acestea se înlătura folosind o cârpă moale și o soluție de apă și săpun, se clătește bine și se șterge cu o cârpă uscată. Nu se recomandă ceară sau produsele de curățat geamuri.

  • Întreținerea 

Periodic, se poate aplica un strat subțire de ceară albă, apoi putem lustrui mobila cu o cârpă moale, pentru a-i reda strălucirea naturală.

De reținut! 

  • Nu se așează pe suprafața mobilierului obiecte calde, umede sau care pot produce zgârieturi. 
  • Dacă se varsă lichide pe suprafața mobilierului, se va șterge imediat cu o cârpă uscată pentru a evita deteriorarea suprafeței.
  • Evitați tragerea de obiecte pe suprafața mobilei pentru a le muta, alegând să le ridicați în schimb. 
  • Creionul, carioca, markerul sau stiloul cu cerneală pot imprimă mobila. Atenție cu acestea. 
  • Folosește suporturile de pahar, farfuria pentru cafea sau fetele de masă. Dau un aspect plăcut și vor proteja masa din lemn masiv, păstrându-i aspectul intact. 

Poți folosi uleiul de bebeluși pentru a îndepărta hârtia lipită de lemn, în timp ce suprafețele din sticlă se curăță foarte bine cu apa în care s-au dizolvat câteva picături de amoniac.